haber

Iğdır Üniversitesi Hayvan Hastanesi Ruhsatı’ nı Aldı

  • 13 Haziran 2019

http://www.igdir.edu.tr/haber/igdir-universitesi-hayvan-hastanesi-ruhsatini-aldi

 

Iğdır Üniversitesi Hayvan Hastanesi Ruhsatını Aldı

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde bulunan Hayvan Hastanesi için Ruhsat teslim töreni yapıldı. Törene; Iğdır Valisi Enver Ünlü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, kamu kurum amirleri ile üniversitemiz idari ve akademik personeli katıldı.

Ruhsat teslim töreninde Üniversitemiz Hayvan Hastanesi Veteriner Hekimi Doç. Dr. Başaran Karademir, törene katılan misafirlere hastanede bulunan cihazlar hakkında bilgiler verirken; Rektör Alma ise Iğdır’da açılan hayvan hastanesinin Türkiye’de ilkler arasında yer aldığını vurguladı. Araştırma, uygulama ve eğitim amacıyla kurulan hayvan hastanesinin yaklaşık 1300 m² bir alan üzerine kurulduğunun altını çizen Rektör Alma, “Hastanemizin önümüzdeki günlerde hizmete girmesi ile birlikte birçok büyükbaş ve küçükbaş hayvanın sağlık tetkiklerini yapma şansına sahip olacağız. Yine bu süreçte hayvanların ameliyat öncesi ve sonrasına dair süreçleri de burada takip edeceğiz. Deneyimli hocalarımız ve personelimiz ile birlikte hayvan hastalıklarının önüne geçerek, hastanemizi bölgede üst sıralara taşımak istiyoruz. Bu süreçte bizlere ekipman alım projesi kapsamında destek olan başta DAP idaresi Başkanlığı olmak üzere, yardımlarını esirmeyen tüm kuruluşlara teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Hayvan Hastanesi Ruhsatı Vali Ünlü tarafından takdim edildi

Iğdır Valisi Enver Ünlü ise Valilik olarak daima Iğdır Üniversitesi ile işbirliği içinde olduklarını, yapılan çalışmaların da bölge nezdinde takdirle karşılandığını belirtti. Bu vesileyle ruhsatı çıkarılan hayvan hastanesinin başta Iğdır halkına ve Iğdır Üniversitesine hayırlar getirmesini dileyen Vali Ünlü, hayvan hastanesinin ruhsatını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya teslim etti.

Ruhsat tesliminin ardından, törene katılanlarla birlikte seyir tepesine geçen Vali Ünlü, Üniversitemizde yapımı tamamlanan projelerle ilgili Rektör Alma’dan birtakım bilgiler aldı. Seyir tepesi ve 10 bin metre kare alana kurulan 500 kW gücündeki güneş enerjisi santrali hakkında önemli bilgiler aktaran Rektör Alma, Iğdır’ın Türkiye’de en fazla güneş alan şehirlerden biri olduğunu ve GES projesi ile güneş enerjisinden daha fazla yararlanma olanağı yakaladıklarını belirtti. Bu sayede Iğdır’da güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Rektör Alma, enerji üretimini de doğal yollarla elde etmek istediklerini kaydetti.

IÜ Haber Merkezi

Benzer Makaleler