haber

Karın Bölgesi 25 cm Kesilen Kediye Ameliyat

  • 30 Temmuz 2019

http://www.igdir.edu.tr/haber/karin-bolgesi-25-santim-kesilen-kediye-ameliyat

 

Iğdır'da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin kesici bir aletle yaraladığı sokak kedisi,  Iğdır Üniversitesi Hayvan Hastanesinde ameliyat edildi. Karın boşluğundaki 25 santimlik kesik ve zarar gören kasları dikilen kedinin tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Iğdır'da vatandaşlar sokakta, kanlar içinde yatan bir kedi buldu. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin kesici bir aletle yaraladığı kedi, karton bir kutunun içerisine konulup, Iğdır Üniversitesi Hayvan Hastanesine götürüldü. Yapılan muayenede kedinin karnında 25 santimlik bir kesik olduğu tespit edildi. Veteriner hekimler, kediyi, anestezi yaparak ameliyata aldı. Hastane Başhekimi Gökhan Koçak tarafından ameliyat edilen kedinin karın boşluğundaki kaslar dikildi. Kedinin tamamen iyileşene kadar tedavisinin süreceği bildirildi.

Yaralı kediyi hayata döndürmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen, Koçak, "Bundan sonraki tedavi sürecinde de normal yaşam döngüsüne ulaşması için antibiyotik tedavisi uygulanacak. Vatandaşlarımızdan sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı ve dikkatli davranmalarını talep ediyoruz. Bölgemizde bu gibi vakalara sıkça rastlanılmakta. Elimizde bulunan imkânlar dâhilinde hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

IÜ Haber Merkezi

Benzer Makaleler