Doğuştan dışkısını yapamayan küçük kuzuya operasyon yapıldı

• 06 Mayıs 2022

İki gün önce doğumu gerçekleşen Morkaraman ırkı kuzunun dışkısını yapamadığını fark eden yetiştirici tarafından Hayvan Hastanemize getirilen kuzu  operasyona alındı. Başarılı bir şekilde operasyonu gerçekleştirilen kuzu hayati fonksiyonarını yerine getirebiliyor artık. Hastane idaresi tarafından yapılan açıklamada bölgemizde bu gibi anomali (doğuştan) vakalar için diğer illerdeki hayvan hastanelerine gidiliyor yada hayvanlar maalesef kaderlerine maruz bırakılıyordu. Fakat üniversitemiz bünyesinde bulunun hayvan hastanemiz  tüm bu olumsuz durumların önüne geçmiş olup yapılan operatif işlemlerde dahil olmak üzere bölge halkının beslediği evcil hayvanlar (kedi, köpek, kuş vs) ve değerli çiftçilerimizin beslediği (sığır, koyun, keçi , at vs) hayvanların her türlü rahatsızlıkları yada ihtiyaçları durumunda yanlarında oldukları belirtilmiştir.